Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Ahvenen luonne ja käyttäytyminen

Ahvenia on käsiteltävä hyvin rauhallisesti kaikissa tilanteissa. Jos se säikähtää jostain kolauksesta tai valon eteen tulevasta varjosta se voi paeta päiväkausiksi altaan pohjalle liikkumattomaksi tai törmäillä altaan seiniin. Kesyttäminen on tuolloin taas aloitettava alusta.
Kaikenlaista stressiä on siis vältettävä jotta kalat pysyisi terveenä. Tähän kuuluu myös se ettei pidetä ylitiheitä kalamääriä altaassa.


Ahven on myös viisas kala. Se on tarkastaa hyvin huolella mitä se syö.  Ensin ahven tulee uteliaasti paikalle jos se havaitsee jonkun liikkuvan vedessä. Se tarkastelee silmillään kohdetta ja ottaa sen jopa suuhunsa mutta jos maku ei miellytä niin se sylkäisee sen nopeasti pois. Näin ollen sille ei voi syöttää mitä tahansa "elotonta soraa" vaan tarjottavan ruuan on jotenkin herätettävä petokalan vaistot liikkeen tai maun avulla.
Toisaalta sitten kun ruokinta on tullut rutiiniksi ahven "iskee" rajusti tarjottuun ruokaan. Kokeilut omatekoisilla ruokinta-automaateilla osoittavat myös että ne oppivat hyvin nopeasti niiden käytön.
Esimerkiksi oppimisesta on kun ahvenet huomasivat että tarjottava ruoka tuleekin heille muovirasiasta ja ne alkoivat pukkimaan ilmassa olevaa rasian kantta ikäänkuin ne olisivat halunneet kaataa sen altaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti