Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Sivu perustettu ....



Lupaan, että tämä ensimmäinen, hyvin lyhyt ja ehkä joidenkin mielestä kuiva tarina on tosi. Ehkäpä jotkut tulevat näkemään tarinassani idullaan olevan siemenen, jonka kehitystä haluaisivat jatkossa seurata, ja jopa innostua itse avustamaan kasvua.
Olin silloin -70 luvun alussa aloittanut ammatissa, jonka työn tarkoituksena oli auttaa vähentyneiden ja arvossa pidettyjen lohikalojen lisääntymistä, siihen ei siis kuulunut suinkaan vähempiarvoista kalojen kuten särjen ja ahvenen kasvatus.
Kuitenkin minua alettiin kutsumaan paikallisen tavan ja perinteen mukaan jollain liikanimellä. Eli minusta tuli ahvenenastuttaja.
Tittelin antaja oli silloin, niin kuin vieläkin, yhteisössään hyvin arvostettu ja kuuluisa henkilö. Olin toisaalta ylpeä sen saadessani mutta miksi ahvenen astuttaja? Siispä yritin parhaani kantaakseni tuota saamaani arvomanintaa. Tosin en sitä oikeaksi titteliksi uskonut, ja harvat sen kuulivatkaan. Eikä sitä missään painettu paperille, vaan se kulki omia yksinäisiä latujaan kansan parissa suusta suuhun.
Siispä etenin elämässäni ja sain matkan varrella ansaituksi muitakin liikanimiä. Vaihdoin alaa, työkohteet vaihtuivat mutta harrastukset ja kiinnostus kuitenkin luontoon liittyviin asioihin säilyi koko ajan.

Viime talvena sain aikaa perehtyä kiinnostavaan asiaan, nimittäin kirjoahveniin kuuluvan tilapian kasvatuksen voimakkaaseen laajentumiseen maailmalla. Eli tätä nykyä niiden merkitys kasvatetun kalan markkinoinnissa tavoittelee lohen kasvatuksen tasoa. Kirjoahvenet tarjoavat monia etuja verrattuna lohen kasvatukseen, etenkin ympäristö- ja kehitysyhteisyheistyön näkökulmista johtuen. 
 
Ympyrä on sulkeutunut, lopultakin olen muiden toimieni ohella oikeasti ahventen astuttaja.

Vielä yksi ennustus loppuun, joka myös tulee samalla lailla toteutumaan.
Eräs henkilö, tarkemmin sanottuna Kokko-Mane tulee vielä olemaan entistä kuuluisampi....
astuttaja's Blog

1 kommentti: